Image49.gif
Glossa
introductie

cursussen Nederlands voor anderstaligen Wat is Glossa? contact Glossa taalniveaus home

Glossa is geen gewoon taleninstituut zoals vele. U zult bij Glossa geen cursussen vinden met algemene methodes. Glossa geeft extra lessen om de Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren en geeft persoonlijke coaching aan mensen die Nederlands (willen) leren. Daarvoor wordt zelf ontwikkeld lesmateriaal gebruikt. Glossa begint waar de meeste cursussen ophouden.
U kunt een privécursus doen of een cursus in een klein groepje. Een privécursus is maatwerk. Een cursus begint vaak  met 5 lessen om te kijken hoe het gaat.  In die lessen krijgt u veel input en wordt u zich bewust van uw sterke en zwakke punten. Na de eerste vijf lessen willen cursisten soms een pauze om zelf aan de slag te gaan.  Meestal wil de cursist daarna weer doorgaan met vervolglessen.

Voordat u aan een cursus begint doet u een intake. Zo'n intake maakt duidelijk wat de wensen, behoeften
en mogelijkheden zijn.

De beginnerscursus
Go Dutch  legt een degelijke basis in het Nederlands. De sleutel tot communicatie is luistervaardigheid. Een cursus  Luister en begrijp traint uw oren  om het Nederlands om u heen te verstaan. Als u beter willt leren spreken dan is de cursus Conversatie voor (half)gevorderden  iets voor u.  Schrijven helpt u bij het leren van de taal. Met de cursus Luister, kijk en schrijf  kunt u in uw eigen tempo uw Nederlands verbeteren.  Misschien weet u niet zo goed meer hoe u verder moet. Uw vorderingen stagneren.  Use your Dutch of Nederlands Perfectioneren  kunnen deze impasse doorbreken. Met een training Staatsexamen II  kunt u zich beter voorbereiden op het Staatsexamen. In het cursusaanbod vindt u nog meer mogelijkheden.

Image59.gif Image58.gif

cursussen Nederlands voor anderstaligen Wat is Glossa? contact Glossa taalniveaus home